אוכל
צילום׃ יונתן בלום, יחסי ציבור

ירקות מוקפצים של רות סירקיס

המנה הכי שווה שאתם יכולים להכין ברבע שעה. מיליארד סינים הרי לא טועים

רות סירקיס | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

סלסילת אפונת שלג סינית או שעועית ירוקה

2 עלי כרוב סיני או גבעולי סלרי עלים

1 גזר בינוני

3 בצלים ירוקים

3 כפות שמן תירס

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק

2 כפות רוטב סויה

רבע כוס מים

1 כף קורנפלור

2 כפות מים

1 כוס פקאנים מסוכרים

לקישוט:

1 כף שמן שומשום כהה

רבע כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מנקים את תרמילי האפונה ומורידים את הקצוות ואת ה"חוט" לאורך התרמיל. פורסים את הכרוב הסיני או הסלרי ואת הגזר. חותכים את הבצלים הירוקים לקטעים קצרים.

2 במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן ומוסיפים את כל הירקות החתוכים. מערבבים/מקפיצים תוך טיגון שתיים-שלוש דקות עד שהירקות מכוסים בשמן והם מתחממים. מוסיפים את הג'ינג'ר ורוטב הסויה. שוב מערבבים.

3 מוסיפים את המים ומבשלים עוד 3 עד 4 דקות, עד שהירקות יתרככו מעט. מוסיפים את הפקאנים.

4 מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים ויוצקים על כל הירקות. מערבבים במשך 2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט ויוצר זיגוג מבריק על הירקות. מטפטפים את שמן השומשום.

5 זורים את עלי הכוסברה ומגישים מיד.