ירקות מוקפצים של רות סירקיס
המנה הכי שווה שאתם יכולים להכין ברבע שעה. מיליארד סינים הרי לא טועים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
סלסילת אפונת שלג סינית או שעועית ירוקה
2 עלי כרוב סיני או גבעולי סלרי עלים
1 גזר בינוני
3 בצלים ירוקים
3 כפות שמן תירס
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
2 כפות רוטב סויה
רבע כוס מים
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
1 כוס פקאנים מסוכרים
לקישוט:
1 כף שמן שומשום כהה
רבע כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה:
1 מנקים את תרמילי האפונה ומורידים את הקצוות ואת ה"חוט" לאורך התרמיל. פורסים את הכרוב הסיני או הסלרי ואת הגזר. חותכים את הבצלים הירוקים לקטעים קצרים.
2 במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן ומוסיפים את כל הירקות החתוכים. מערבבים/מקפיצים תוך טיגון שתיים-שלוש דקות עד שהירקות מכוסים בשמן והם מתחממים. מוסיפים את הג'ינג'ר ורוטב הסויה. שוב מערבבים.
3 מוסיפים את המים ומבשלים עוד 3 עד 4 דקות, עד שהירקות יתרככו מעט. מוסיפים את הפקאנים.
4 מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים ויוצקים על כל הירקות. מערבבים במשך 2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט ויוצר זיגוג מבריק על הירקות. מטפטפים את שמן השומשום.
5 זורים את עלי הכוסברה ומגישים מיד.