אוכל
צילום׃ robynmac, Istock

תפוחי אדמה לימוניים

חשבתם שהכרתם את כל הדרכים להכין תפוחי אדמה בתנור? את הטריק היווני הזה אתם בוודאי לא מכירים: מבשלים את התפודים בתוך התנור (עם מים, שמן ותבלינים), עד שהם סופגים את כל הנוזלים ומשחימים. יאסו

| mako אוכל | פורסם 19/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לרבעים

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-3 לימונים

כוס מים

מלח

פלפל שחור

כף אורגנו יבש (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום 260 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור מגיע אליו). 

2 מניחים את תפוחי האדמה בתבנית התנור בשכבה אחידה (אין צורך להשתמש בנייר אפייה או כסף, אנחנו רוצים שתפוחי האדמה יגעו בתבנית). מוסיפים לתבנית את שאר המרכיבים (כולל המים), מערבבים ומישרים שוב לשכבה אחידה. 

3 אופים כ-50 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות. אם המים מתאדים כולם - מוסיפים בזהירות עוד מים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!