אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור

סלט בטטות בתחמיץ חרדל ודבש

קוביות בטטה מתקתקות מקושטות בגרגירי רימון, למנת פתיחה חגיגית במתיקות חמצמצה

חנוך בר שלום | null | פורסם 01/09/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 קג' בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל לבן
5 כפות רוטב הלמס חרדל דבש

להגשה

4 בצלים ירוקים פרוסים דק
4 כפות גרגרי רימון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את הבטטות עם השמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 

3 צולים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד שהבטטות יתרככו. מוציאים מהתנור ומצננים. 

4 מערבבים עם הרוטב ומשהים לפחות למשך שעתיים לספיגת הטעמים. מעבירים לצלחת הגשה. 

5 מעטרים בבצל הירוק והרימונים, מטפטפים מעל שמן זית ומגישים.