צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור
סלט בטטות בתחמיץ חרדל ודבש
קוביות בטטה מתקתקות מקושטות בגרגירי רימון, למנת פתיחה חגיגית במתיקות חמצמצה
חנוך בר שלום | null
| פורסם 01/09/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
1 קג' בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל לבן
5 כפות רוטב הלמס חרדל דבש
להגשה
4 בצלים ירוקים פרוסים דק
4 כפות גרגרי רימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את הבטטות עם השמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3 צולים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד שהבטטות יתרככו. מוציאים מהתנור ומצננים.
4 מערבבים עם הרוטב ומשהים לפחות למשך שעתיים לספיגת הטעמים. מעבירים לצלחת הגשה.
5 מעטרים בבצל הירוק והרימונים, מטפטפים מעל שמן זית ומגישים.