צילום׃ istockphoto
אספרגוס ביוגורט זעפרן
מנה קלילה ומפתיעה של ניר צוק
ניר צוק | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 חבילת אספרגוס עבה
¼ כוס שמנת מתוקה
1 גביע יוגורט
7 חוטי זעפרן
¼ כוס שמן זית
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1 משרים את הזעפרן במעט מים חמימים כ- 10 דקות 2. בסיר קטן מבשלים שמנת וזעפרן כ- 5 דקות על אש קטנה, מתבלים במלח פלפל ומצננים. 3. חותכים מהאספרגוס את 2 הס"מ התחתונים וקולפים בעדינות את השליש התחתון. 4. במחבת טפלון שטוחה מחממים שמן זית וצולים את האספרגוס בשכבה אחת כ- 2 דקות תוך כדי טלטול. 5. מערבבים היטב את השמנת עם היוגורט ומתקנים תיבול. מגישים את האספרגוס קר ברוטב היוגורט.