אוכל
צילום׃ istockphoto

מאפה בצק עלים עם זוקיני וגבינות

מנה צמחונית יפיפייה, עשירה ומעודנת

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

½ קילו בצק עלים
1 חלמון טרוף עם מעט מים
3 כפות שמן זית

למילוי

2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 כף עלי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
¼ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
300 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס
1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (190 מעלות) 2. במחבת רחבה מאדים את הזוקיני, שום ותימין במעט שמן זית במשך כ 7 דקות. מעבירים לקערה לקירור. 3. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי, כולל הזוקיני, לתערובת אחידה. מפלפלים מעט. 4. מרדדים עלה בצק עלים, על שטח עבודה מקומח, למלבן של 25 על 40 ומקררים היטב כחצי שעה. 5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים דמיוניים, כלומר לא חותכים אלא רק מסמנים שלושה חלקים שווים. 6. את שני החלקים חיצוניים חותכים לפסים אלכסוניים בעובי של כס"מ וחצי, אך בשום אופן שלא לא מפרידים אותם מן המחלק המרכזי של הבצק. 7. מניחים במלבן המרכזי, זה שלא חתוך לפסים, את המילוי, בתלולית גבוהה. 8. מכסים את המילוי בפסי הבצק, פעם מימין ופעם משמאל, למעיין צמה. 9. מניחים את הצמה בתבנית עם נייר אפיה משומן, ומורחים את המאפה בחלמון.