מזונות עשירים בסידן - סלט גוואקמולה משודרג
מתכון מיוחד לסלט שהוא גם טעים וגם בריא
פיליס גלזר | גלריית המומחים
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הגוואקמולה הוא סלט אבוקדו מקסיקני מסורתי. הגרסה הזו מכילה המון סידן בזכות תוספת אבקת הסידן קלסידן, אבוקדו המסייע לספיגתו, וגם פלפל שחור, שום, בצל ופטרוזיליה, כולם מכילים חומרים לחיזוק העצמות.
מרכיבים (4 מנות):
2 אבוקדו בשלים
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שקית קלסידן
2 -4 כפות יוגורט כבשים (כמו "יוגורמה") (או 1 כף שמן זית כתית)
1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
2-1 שיני שום גדולות, כתושות
כמה טיפות רוטב טבסקו או פלפל חריף
1 עגבניה קצוצה לקוביות קטנטנות (לא הכרחי)
2 כפות בזיליקום, חתוך לרצועות
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו ומערבבים עם מיץ הלימון בקערה קטנה, מערבבים קלסידן ביוגורט ומוסיפים לתערובת האבוקדו. בוחשים פנימה בצל, שום וטבסקו. מקשטים בעגבנייה, בזיליקום וכוסברה, או בוחשים אותם פנימה. מגישים עם מקלות ירקות, על פרוסת לחם קמח מלא קלוי או עם קרקרים.