אוכל
צילום׃ שי צברי

תבשיל בורגול עם מנגולד

מנה צמחונית נהדרת. ממש לא רק לצמחוניים

שי צברי | mako | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי מנגולד שטופה

בצל לבן קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

1 כוס בורגול גס

3 כפות שמן זית

חצי כפית כמון (לא הכרחי)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים, שוטפים היטב ומניחים במסננת.

2 קוצצים את הבצל ומחממים את השמן בסיר רחב ונמוך. בינתיים קוצצים את עורקי המנגולד הלבנים לקוביות, מוסיפים לסיר, מערבבים, ומאדים עד לריכוך.

3 קוצצים את העלים הירוקים של המנגולד ומוסיפים אותם לסיר יחד עם שיני השום. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם (למעוניינים בתבשיל ירקות – בשלב זה ניתן להפסיק את הבישול, לתבל במיץ לימון, במלח ופלפל ולהגיש).

4 מוסיפים את הבורגול וכוס וחצי של מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5 מבשלים מכוסה כעשר דקות עד לאידוי המים והתרככות הבורגול. אם הבורגול עדיין קשה ניתן להוסיף כחצי כוס מים רותחים, ולהמשיך לבשל.