צילום׃ שי צברי
תבשיל בורגול עם מנגולד
מנה צמחונית נהדרת. ממש לא רק לצמחוניים
שי צברי | mako
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חבילת עלי מנגולד שטופה
בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 כוס בורגול גס
3 כפות שמן זית
חצי כפית כמון (לא הכרחי)
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול במים, שוטפים היטב ומניחים במסננת.
2 קוצצים את הבצל ומחממים את השמן בסיר רחב ונמוך. בינתיים קוצצים את עורקי המנגולד הלבנים לקוביות, מוסיפים לסיר, מערבבים, ומאדים עד לריכוך.
3 קוצצים את העלים הירוקים של המנגולד ומוסיפים אותם לסיר יחד עם שיני השום. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם (למעוניינים בתבשיל ירקות – בשלב זה ניתן להפסיק את הבישול, לתבל במיץ לימון, במלח ופלפל ולהגיש).
4 מוסיפים את הבורגול וכוס וחצי של מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5 מבשלים מכוסה כעשר דקות עד לאידוי המים והתרככות הבורגול. אם הבורגול עדיין קשה ניתן להוסיף כחצי כוס מים רותחים, ולהמשיך לבשל.