אוכל
צילום׃ עודד קרני

כרוב ממולא חמוץ – מתוק

מנת ממולאים משביעה וטעימה במיוחד

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות -
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏‏‏‏חצי כוס פטריות יער מיובשות
‏2 כוסות אורז‏
ראש כרוב גדול מאוד או 2 ראשי כרוב בינוני‏
בצל גדול שלם
בצל גדול קצוץ
‏2 חלבוני ביצים‏
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
‏2 וחצי כוסות מרק צח חום מירקות‏
‏500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות גס‏
‏3 כוסות עגבניות קלופות ומרוסקות‏
חצי כוס מיץ לימון
כוס סוכר חום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים למשך 30 דקות. מוציאים את הפטריות מהמים. מסננים ‏דרך מסננת מרופדת ביריעת כותנה ושומרים את הנוזל. קוצצים גס את הפטריות. ‏משרים את האורז במים קרים למשך 15 דקות. מוציאים את ליבות הכרובים בסכין חדה. מרתיחים מי מלח ‏בסיר גדול ומבשלים את הכרובים במים הרותחים במשך 5-10 דקות. מוציאים את ראשי הכרוב מהמים ‏בעזרת 2 כפות גדולות ומניחים לצינון במסננת גדולה. כשהכרובים מצטננים, מפרידים את העלים הגדולים ‏‏(את הלב אפשר לשמור לתבשילים אחרים) יש צורך ב 16-20 עלים גדולים.‏ מסננים את האורז. חותכים את הבצל השלם לרבעים ומרסקים במעבד המזון יחד עם חלבוני הביצים. ‏מוסיפים את רסק הבצל לאורז, יחד עם התבלינים והפטריות המיובשות הקצוצות. ‏שמים את נוזלי השרייה של הפטריות במחבת גדולה ועמוקה, ומוסיפים כוס מרק. מביאים לרתיחה ‏ומוסיפים את פטריות השמפיניון הקצוצות. מערבבים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים ‏את הפטריות לתערובת האורז. ‏שמים 2 כפות גדושות מתערובת האורז על כל עלה כרוב ומקפלים את הצדדים מעל המלית. מגלגלים לגליל ‏הדוק – מהצד החתוך לכיוון השוליים העליונים. אם יש צורך, מחזקים בקיסם עץ. ‏במחבת גדולה ועמוקה שמים עגבניות מרוסקות, מיץ לימון, שארית המרק, בצל קצוץ וסוכר. מביאים ‏לרתיחה. מכניסים את גלילי הכרוב לרוטב, מכסים ומבשלים במשך ½ 1 – 2 שעות. מדי פעם מרטיבים ‏ברוטב את חלקם העליון של גלילי הכרוב. טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב.