אוכל
צילום׃ עודד קרני

תפוחים צלויים

בסירופ סוכר

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחים קלופים, עם הצ'ופצ'יק
מעט מרגרינה מומסת (עדיף חמאה אם ניתן)
חצי כוס סוכר
3 כפות אגוזים קצוצים

לסירופ

כוס וחצי סוכר
3 כוסות מים
תמצית וניל
מעט קינמון
סרט קליפה מתפוז אחד

אופן ההכנה:

שמים את חומרי הסירופ בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מכניסים פנימה את התפוחים ומבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים היטב.את הסירופ משיכים לבשל קצת שהוא נהיה סמיך כמו דבש.את התפוחים המסוננים היטב מורחים במרגרינה מומסת ומגלגלים בסוכר.אופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות.מניחים על כל הגשה וזולפים מעט מהסירופ. מפזרים מעט אגוזים קצוצים מעל.