אוכל
צילום׃ burdem, Istock

תחתיות ארטישוק ממולאות

המרקם המיוחד של הארטישוק מתמלא בטעמים מופלאים של קציצות בשר, פטריות ורוטב לימוני עדין

סהר שפירא | עושים שכונה | פורסם 15/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תחתיות ארטישוק
¼ קילו בשר טחון
½ פירורי לחם
2 ביצים
10 פטריות חתוכות גס
5 בצלים קצוצים
2 שיני שום
4 גבעולי סלרי חתוך גס
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
לימון
אגוז מוסקט
קינמון
כורכום
מלח גס
פלפל שחור
¼ 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 להכנת הקציצות מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, קורט קינמון, קורט אגוז מוסקט, 2 בצלים קצוצים, חופן פטרוזיליה וכף פירורי לחם. לשים לכדי תערובת אחידה.

2 יוצרים ארבע קציצות וממלאים את תחתיות הארטישוק בקציצות.

3 טובלים כל קציצה בביצה טרופה, ולאחר מכן בפירורי לחם.

4 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כשהבשר כלפי מטה לחצי דקה.

5 להכנת הרוטב: מחממים בסיר 5 כפות שמן ומוסיפים 3 בצלים קצוצים עד להזהבה.

6 מוסיפים לסיר את שיני השום (שלמות), הסלרי והפטריות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

7 מוסיפים לסיר ¼1 כוסות מים, 1/2 כפית מלח גס, ½ כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום ו-1/4 לימון סחוט ומחכים לרתיחה.

8 מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.