תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני
סלט אנדיב ורוקט
עם אגסים מבושלים ואגוזים למנה מעוררת תיאבון
| חוות גידול "תקוע"
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 אנדיב (עולש מתורבת)
1 צרור רוקט
עלי בזיליקום שלמים
150 גר' גבינה כחולה
חצי כוס אגוזים שבורים
4 אגסים קלופים- עדיף אדומים
4 כוסות מים
כוס סוכר
מיץ וקליפה מלימון
לרוטב
רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ פטל
1 קוביית שום דורות
כפית חרדל
כף עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מפרידים את עלי האנדיב.
2 שמים בסיר את המים, סוכר, מיץ וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים כמה דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים, מקררים וחותכים לאורך לרבעים.
3 מערבבים את עלי הסלט עם הרוטב ומניחים על צלחות הגשה. מסדרים סביב את האגסים, מפזרים גבינה מפוררת ואגוזים.
>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.