אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

סלט אנדיב ורוקט

עם אגסים מבושלים ואגוזים למנה מעוררת תיאבון

| חוות גידול "תקוע" | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 אנדיב (עולש מתורבת)
1 צרור רוקט
עלי בזיליקום שלמים
150 גר' גבינה כחולה
חצי כוס אגוזים שבורים
4 אגסים קלופים- עדיף אדומים
4 כוסות מים
כוס סוכר
מיץ וקליפה מלימון

לרוטב

רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ פטל
1 קוביית שום דורות
כפית חרדל
כף עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מפרידים את עלי האנדיב.

2 שמים בסיר את המים, סוכר, מיץ וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים כמה דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים, מקררים וחותכים לאורך לרבעים.

3 מערבבים את עלי הסלט עם הרוטב ומניחים על צלחות הגשה. מסדרים סביב את האגסים, מפזרים גבינה מפוררת ואגוזים.

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.