אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום

תוספת מושלמת לכל ארוחה

| mako | פורסם 17/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 תפוחי אדמה

4 בטטות

חצי כוס שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה (חריפה או מתוקה)

כף שום כתוש

ראש שום שלם.

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מקלפים את תפוחי האדמה ושמים במיקרו ל-4 דקות.

3 מקלפים את הבטטות, ופורסים לפרוסות דקות אותן ואת תפוחי האדמה.

4 מערבבים בקערה שמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ופפריקה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים בידיים עד שהם מצופים יפה יפה. טובלים בשמן גם את ראש השום.

5 מסדרים את הכל בתבנית, מכסים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.

>> כל המתכונים לראש השנה