צילום׃ דן-יה שוורץ
תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום
תוספת מושלמת לכל ארוחה
| mako
| פורסם 17/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 תפוחי אדמה
4 בטטות
חצי כוס שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה (חריפה או מתוקה)
כף שום כתוש
ראש שום שלם.
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מקלפים את תפוחי האדמה ושמים במיקרו ל-4 דקות.
3 מקלפים את הבטטות, ופורסים לפרוסות דקות אותן ואת תפוחי האדמה.
4 מערבבים בקערה שמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ופפריקה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים בידיים עד שהם מצופים יפה יפה. טובלים בשמן גם את ראש השום.
5 מסדרים את הכל בתבנית, מכסים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.