צילום׃ דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן
מתכון לקנישס "מזויפים"
מחית תפוחי אדמה אפויה
אביגיל מייזליק | "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן
| פורסם 26/10/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
8 תפוחי אדמה
שמן לטיגון
4 בצלים, קצוצים
150 גרם מרגרינה או חמאה רכה
4 ביצים
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
2 כפות שומשום, מעורבבות עם 4 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח עד שהם רכים. מסננים, מצננים, קולפים ומועכים למחית.
2 בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שהוא רך וזהוב. מעבירים לקערה עם הפירה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3 צרים מהתערובת כדורים (לקבלת צורות נאות, אפשר להוציא עם כף של גלידה). מניחים על התבנית, מורחים בביצה הטרופה ומפזרים מעל את השומשום המעורב בפירורי הלחם.
4 אופים 25-30 דקות עד שהקנישס מקבלים צבע זהוב בהיר. מגישים חם. טעים מאוד להגיש עם רוטב פטריות מלמעלה