אוכל

מפרום תפוחי אדמה

במילוי בשר טחון

שי טנא | מסעדת "הכובשים" | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפו"א בינונייים, לבנים
2 כפות רסק עגבניות
3 ביצים
1/2 כוס קמח
1 כוס שמן קנולה
1 בצל סגול גדול
1/4 כפית קינמון,
מלח ופלפל לפי הטעם

למלית

300 גרם בשר טחון
1 בצל סגול גדול קצוץ
כף שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
כף בהראט
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
צלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שמים את כל מצרכי המלית בקערה גדולה ומאחדים לתערובת אחידה 2. חוצים 4 תפוחי אדמה, יוצרים מעיין "כיס" במרכז כל חצי תפו"א וממלאים בו מתערובת הבשר. 3. בקערה אחת שמים קמח. בקערה נפרדת מוסיפים ביצים וכף רסק עגבניות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. 4. טובלים את תפוחי האדמה עם המלית בקערת הקמח ולאחר מכן בבלילת הביצה ורסק העגבניות. 5. בסיר מחממים את כוס השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. 6. מוציאים מהסיר ומעבירים לנייר סופג. 7. פורסים את שני תפוחי האדמה הנותרים ואת הבצל לפרוסות דקות ומסדרים אותם בתחתית סיר אחר. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים את תפוחי האדמה והבצל ומיישרים בתחתית הסיר. 8. מעליהם מוסיפים את תפוחי האדמה שיצאו מהטיגון כאשר החלק של המילוי פונה כלפי מעלה. 9. מוסיפים 3 כפות שמן ומים עד לס"מ מתחת לגובה המפרום (המילוי צריך להיות מחוץ למים). 10. מתבלים ומביאים לרתיחה. 11. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ל- 50 דקות נוספות או עד שתפו"א מתרכך.