אוכל
צילום׃ ALEAIMAGE, Istock

סלט תפוחי אדמה

קוביות תפוחי אדמה עם ביצים קשות, מיונז ומלפפונים חמוצים - תוספת טעימה לכל ארוחה

| הדוד משה | פורסם 06/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קילוגרם תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול), חתוכים לקוביות 2X2 סנטימטר
1/3 כוס שמן
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼1 כוסות מיונז
1/4 כוס מי מלפפונים חמוצים
3 כפות חרדל דיזון גרגירים
6 ביצים קשות חתוכות לקוביות
½1 כוסות בצל ירוק חתוך דק
1 כוס סלרי חתוך דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10 דקות. מניחים בצד. 2. בקערה גדולה לערבב שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה. 3. בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי המלפפונים וחרדל. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה. לערבב קלות, ולהוסיף תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם. 4. לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר ל-3 שעות לפחות. הולך עם הכל!