צילום׃ רויטרס
ירקות אביב
ירקות העונה מבושלים בתיבול עדין - התוספת המושלמת לארוחת החג
רפי כהן | אדום אדום
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג אפונה טריה
1 ק"ג פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 ס"מ
3 כוסות בצל לבן קצוץ
2 ליטר מרק עוף צח
1 כוס שמן זית
פלפל לבן גרוס
מלח
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע.
2 מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
3 יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות.
4 מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.
>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.