צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
מוסקה מחצילים
מאכל מסורתי טעים ומזין
דליה כהן | mako
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 קג' חצילים מבריקים מגודל בינוני
150 גר' גבינה 5%
150 גר' טופו (גבינת סויה)
50 גר' גבינה מלוחה
2 ביצים
1 כוס מים
1 כוס קמח מלא (או קמח סויה)
שמן לטיגון
1 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1 פורסים את החצילים (עם הקליפה) לפרוסות דקות. 2. מכינים בלילה מן הביצים, הקמח וכוס המים טובלים כל פרוסת חציל בבלילה. 3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פרוסות החציל הטבולות משני הצדדים עד שיזהיבו. 4. מניחים פרוסות חציל בתבנית פיירקס. מערבבים את הגבינות והטופו. שמים מן התערובת על כל פרוסת חציל ומכסים בפרוסה נוספת. 5. מכינים רוטב טחינה סמיך מהטחינה הגולמית (מעט מים, מעט מיץ לימון, מלח ופטרוזיליה קצוצה). יוצקים את הטחינה (הרוטב) על פרוסות החציל שבתבנית. 6. אופים בתנור חם במשך כ-30 דקות או עד שקרום הטחינה משחים. אפשר להגיש חם או קר.