אוכל
צילום׃ עודד קרני

פלפלים קלויים עם ירוקים וגבינת מוצארלה

סלט צבעוני, מתקתק ומרהיב

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 פלפלים (אדומים, צהובים וירוקים)
2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה
מעט עלעלים ירוקים או חסה שטופה

1 כפית גדושה סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית כתית מעולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
1 כפית עשבי תיבול קצוצים (אורגנו, תימין, מיורן וכו')

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים. הכי טוב לעשות את זה על גריל פחמים, אבל אפשר גם בתנור: מחממים תנור (או טוסטר אובן) לחום מקסימלי, רצוי על גריל עליון, מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים עד שהקליפה נשרפת ומשחירה. הופכים. מוציאים מהתנור ואחרי כשתי דקות מעבירים לשקית פלסטיק. סוגרים וממתינים 10 דקות. 2. מוציאים מהשקית פלפל אחד בכל פעם, מקלפים בידיים ומרחיקים את הגרעינים. מנקים גרעינים בודדים בגב הסכין וחותכים לפיסות גדולות. 3. מערבבים בחומרי הדרסינג ומניחים בצנצנת סגורה למשך כמה שעות. 4. מערבבים בקערית את כדורי הגבינה עם הפלפלים – אם הכדורים גדולים פורסים אותם, וכדורי בייבי מוסיפים כמו שהם. 5. להגשה, מניחים על כל צלחת מעט סלט ירוק, ומסדרים את הפלפלים מלמעלה.