צילום׃ יח"צ
סלט אנדיב
סלט מרענן, אלגנטי ועשיר בסיבים תזונתיים
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 20/09/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
5 ראשי אנדיב טריים
7-6 מלפפונים קטנטנים
1 לימון בשל סחוט טרי
2 כפות חומץ בן יין עדין
1 כף דבש הדרים
5 כפות שמן אגוזים
מעט עלי טרגון טריים (שהצליחו לשרוד את החמסין)
מלח ים גס ופלפל לבן גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מפרידים את עלי האנדיב ומשרים במי קרח. חותכים את המלפפונים לרצועות דקיקות. מסננים את עלי האנדיב ומייבשים היטב. 2. מערבבים את העלים עם מיץ הלימון הסחוט, עם החומץ ועם רצועות המלפפונים. מוסיפים את הדבש ואת שמן האגוזים ומתבלים במלח ובפלפל לבן. 3. מפזרים מלמעלה את עלי הטרגון, מערבבים בעדינות ומגישים. אם אתם לא מוצאים טרגון, או שאינכם אוהבים את טעמו הייחודי, החליפו אותם בעלי נענע צעירים.