אוכל
צילום׃ YuliiaHolovchenko, ShutterStock

סלט פנצנלה - סלט איטלקי

סלט משביע וקל להכנה בסגנון איטלקי

תמי סירקיס אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סלט פנצנלה איטלקי הוא הפתרון המהיר לסלט קל ומשביע ממה שיש בבית. אחד המאפיינים של הסלט הוא פרוסה או קוביות לחם מעט יבש בתחתית הצלחת, שסופגות את הרוטב הטעים שנוצר בסלט. בתמונה אפשרות נוספת: סלט פנצנלה עם קוביות לחם קלויות, שמעורבבות עם הירקות.

 

מרכיבים (4 מנות):

לסלט:

4 עגבניות בשלות

2 בצלים אדומים

1 פלפל צבעוני (צהוב או אדום)

2 מלפפונים

חצי צרור עלי ריחן טריים

לרוטב:

חצי כוס שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

2 שיני שום כתושות (או פרוסות דק)

מלח

פלפל שחור

להגשה:

4 פרוסות עבות של חלה יבשה (או לחם אחר יבש וקשה)

חצי כוס זיתי קלמטה, מגולענים

קוביות גבינת פרמזן או פטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 קוצצים גס את העגבניות, הבצל האדום והפלפל. פורסים דק (אפשר גם ללא קילוף) את המלפפון ואת עלי הריחן.

2 שמים את כל הירקות בקערת סלט וממליחים מעט, כדי לזרז את היווצרות הרוטב.

3 בכלי נפרד, מנערים יחד את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הירקות (אין צורך להשתמש בכל הכמות).

4 מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. נותנים לסלט "לעמוד" כדי שייווצר הרבה רוטב.

5 מגישים במנות אישיות: חותכים את הלחם לקוביות גדולות ומניחים בתחתית צלחות ההגשה האישיות - מעט עמוקות. מחלקים רבע מהסלט לכל צלחת עם הרבה רוטב. מקשטים בזיתים ומוסיפים גבינה. מגישים מיד.

** אוהבים אוכל איטלקי? הנה מתכון לפיצה ביתית בדיוק כמו של הסבתות האיטלקיות