אוכל
צילום׃ דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן

תפוחי אדמה עם שומשום

מתכון אפוי בכלום עבודה

אביגיל מייזליק | "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

תפוחי אדמה, שטופים וחתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 כפות אבקת מרק בצל
4 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן
50 גרם (1/2 כוס) שומשום

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.). מניחים את תפוחי האדמה בתבנית. 2. מערבבים בקערית את אבקות המרק, השום, הפלפל והשמן. מורחים את התפודים בתערובת ומפזרים על הכול את השומשום. 3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים כ-30 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.