צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מתכון: ריבועי ברוקולי וטופו
מאפה ברוקולי סופר-מגרה, ואפילו קצת בריא
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 17/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 ראש ברוקולי גדול טרי
150 גרם טופו
1/2 בצל
2 ביצים
2-3 כפות קמח
מלח, פלפל
אפשרות: גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בקומקום, ובמקביל מחממים תנור ל-230 מעלות על טורבו.
2 בינתיים קוצצים את הברוקולי לפיסות קטנטנות.
3 מוזגים את המים הרותחים על הברוקולי וממתינים דקה.
4 קוצצים את הטופו והבצל לקוביות קטנות. מסננים את הברוקולי בזהירות, מעבירים לקערה ומוסיפים את הטופו.
5 שוברים את הביצים לתוך התערובת ומוסיפים שתי כפות קמח. ממליחים ומפלפלים ואם יש צורך מוסיפים כף קמח נוספת.
6 מרפדים תבנית קטנה ושטוחה בנייר אפייה, שופכים פנימה את התערובת ואופים רבע שעה (אפשר לפזר מלמעלה פרמזן מגוררת, אם יש).
7 מוציאים את מהתנור ופורסים לריבועים.
>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה