אוכל
צילום׃ עודד קרני

גראטן תפוחי אדמה של גלית גוטמן

תפודים בשמנת אפויים בתנור

גלית גוטמן | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 תפו"א
3 בצלים
2 מיכלים של שמנת לבישול - מתוקה
חלב
אגוז מוסקט
מלח פלפל
חמאה – חבילה

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד שמתרככים. חותכים אותם לפרוסות דקות עם הבצל. בסיר מחממים את השמנת, החמאה והחלב. מערבבים עם התערובת את התפו"א והבצל – מבשלים עשר דקות. מוספים תבלינים – מלח ופלפל ואגוז מוסקט. שמים בתבנית עמוקה את התערבות ומסדרים פרוסות- פרוסות. מכסים בנייר כסף ומכנסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות), לקראת סוף הבישול מורידים את נייר הכסף כדי שישחים – בערך 40-50 דקות.