צילום׃ עודד קרני
גראטן תפוחי אדמה של גלית גוטמן
תפודים בשמנת אפויים בתנור
גלית גוטמן | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
6 תפו"א
3 בצלים
2 מיכלים של שמנת לבישול - מתוקה
חלב
אגוז מוסקט
מלח פלפל
חמאה – חבילה
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד שמתרככים. חותכים אותם לפרוסות דקות עם הבצל. בסיר מחממים את השמנת, החמאה והחלב. מערבבים עם התערובת את התפו"א והבצל – מבשלים עשר דקות. מוספים תבלינים – מלח ופלפל ואגוז מוסקט. שמים בתבנית עמוקה את התערבות ומסדרים פרוסות- פרוסות. מכסים בנייר כסף ומכנסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות), לקראת סוף הבישול מורידים את נייר הכסף כדי שישחים – בערך 40-50 דקות.