צילום׃ דן לב, על השולחן
גראטן של בטטה, שום ומרווה
מאפה בטטה קרמי ומתקתק
| "המטבח הצמחוני", על השולחן
| פורסם 09/11/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 בטטות גדולות פרוסות דק בעזרת קולפן
150 גרם גבינת גאודה עם זרעי כמון מגוררת גס
8 שיני שום חתוכות גס
5 עלי מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. מערבבים פיסות בטטה עם גבינה, שום, מרווה, מלח, פלפל ושמן זית. 3. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה או עד שמתרכך, מזהיב בקצוות ומבעבע. * גיוון: מחליפים את הבטטה בדלעת או בדלורית.