צילום׃ עודד קרני, mako אוכל
סלט תירס לא מבושל
עם קלחי תירס טריים ומתוקים, מלפפונים ועלי רוקט
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 23/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5-6 קלחי תירס יפים (למתכון זה חשוב להשתדל להשיג קלחי תירס טריים ומתוקים במיוחד)
4-5 מלפפונים צעירים
אגודת עלי רוקט רעננים
1-2 לימונים בשלים
3-4 כפות שמן זית עדין
1-2 פלפל אדום חריף קצוץ דק
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מקלפים את עלי התירס החיצוניים. מנקים היטב מכל השערות הירוקות, ומורידים בעזרת סכין רחבה את גרגירי התירס מהקלח. 2. חותכים את המלפפונים לקוביות זעירות, שוטפים ומייבשים את עלי הרוקט. 3. סוחטים את הלימונים על המלפפונים, ומערבבים עם גרגירי התירס והרוקט. מוסיפים את הפלפל האדום החריף, את שמן הזית ואת המלח. מערבבים קלות ומגישים מיד.