צילום׃ עודד קרני
סלט גזר, סלרי, ענבים, אשכולית אדומה ואגוזים
מתכון של שאול בן אדרת
שאול בן אדרת | מסעדת קימל
| פורסם 07/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס גזר מגורד
1/2 כוס גבעולי סלרי קצוץ (בלי עלים)
1 כוס אשכולית אדומה קלופה
1 כוס ענבים שחורים בלי גרעינים
1 כוס תערובת אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו, שקדים, בונדק, בוטנים, פולי סויה)
2 כפות שמן זית
לרוטב
2 כפות דבש
2 כפות אמרטו
1 כוס מיץ תפוזים
מעט פלפל שחור גרוס
2 ענפי טימין (עלים בלבד)
מעט שמן אגוזים (אם יש)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הירקות והפירות. 2. מערבבים את מוצרי הרוטב ומוסיפים לסלט. 3. לפני ההגשה קולים את כוס תערובת האגוזים ב-2 כפות שמן זית לצבע זהוב ומוסיפים לסלט. מגישים בקערות מרק/צלחות סבתא או בכוסות מרטיני.