אוכל
צילום׃ מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן

סלט ניסואז

סלט מרענן ברוטב וינגרט

| מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.6 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

* צלפים למאכל הם ניצני פרחים של צמח הצלף, המשגשג באקלים חם ויבש, בדיוק כמו זה ששורר בחופי הים התיכון של דרום צרפת. בצורתם הטבעית הצלפים די תפלים, והם זקוקים לתהליך של כבישה בחומץ או במלח כדי שטעמם החרדלי-מפולפל יבוא לידי ביטוי. לצלפים כבושים במלח יש טעם טוב יותר, אך יש להשרות אותם מעט במים חמים, כדי למתן את מליחותם. צלפים מוסיפים עוקץ פיקנטי למנות רבות ומהווים מרכיב חובה בבישול הדרום-צרפתי. הם משווקים בדרגות איכות שונות, כשהמיוחסים ביותר הם הקטנים, משום שטעמם נחשב למעודן ומרוכז.

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה לבישול
1 כף שמן זית
200 גרם שעועית ירוקה, חצויה לרוחב
300 גרם טונה משומרת בשמן (2 קופסאות), מסוננת
1ראש חסה יפה (רק העלים הפנימיים)
150 גרם עגבניות שרי, חצויות
20 זיתים שחורים מגולענים
2 כפות צלפים*
3ביצים קשות חתוכות לפלחים
8 אנשובי משומרים בשמן

לוינגרט

1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ יין לבן
1 כפית מיץ לימון
125 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם במים רותחים ומומלחים 15 דקות, או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם. מסננים, מקלפים, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מערבבים עם כף שמן זית. 2. חולטים שעועית ירוקה במים רותחים ומומלחים 3 דקות. מרעננים מיד תחת זרם מים קרים ומייבשים היטב. 3. מכינים ויניגרט: טורפים שום, חרדל, חומץ ומיץ לימון. מוסיפים שמן בזרם דק ויציב תוך כדי טריפה, עד שמתקבל רוטב חלק. 4. מסננים את הטונה מהשמן, שמים בקערה ומפוררים לחתיכות גדולות בעזרת מזלג. 5. מסדרים עלי חסה בצלחת הגשה מרכזית או בצלחות אישיות. מפזרים מעל תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, טונה, עגבניות, זיתים וצלפים. מזלפים ויניגרט ומקשטים בביצה ואנשובי.