אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

מרק כרובית קטיפתי

מרק מפנק, עשיר בירקות ודל בקלוריות שיסדר אתכם להיום ולמחר. לפי מצב העננים - כולנו זקוקים לאיזו קערה מהבילה להיצמד אליה

דפני פתיחה | mako green | פורסם 02/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרק הכרובית שלפניכם הוא מבחינת סיר חובה במקרר. יש לו מרקם קטיפתי מושלם, הוא טעים בטירוף ועשיר בירקות בעלי ערך קלורי נמוך, כך שצלחת גדושה ממנו לפני הארוחה תוסיף לתחושת השובע אך מבלי הקלוריות.

 

גם להכין אותו לוקח בקושי חמש דקות עבודה: פשוט מכניסים את כל החומרים לסיר גדול, מבשלים עד לריכוך, טוחנים ושומרים במקרר לכל השבוע.

מרכיבים :

800 גרם כרובית מוקפאת

500 גרם קישואים

2 גזרים

בצל

שורש פטרוזיליה

שן שום

2 גבעולי סלרי

כף אבקת מרק בטעם עוף

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכניסים את הכרובית לתוך סיר גדול.

2 קולפים את הקישואים, הגזרים הבצל ושורש הפטרוזיליה, חותכים אותם לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר.

3 קולפים את שן השום ומוסיפים אותה לסיר.

4 שוטפים את עלי הסלרי ומוסיפים גם אותם.

5 ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.

6 מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הירקות.

7 מרוקנים מהסיר את רוב המים אל תוך קערה, ומסירים את עלי הסלרי מהסיר.

8 טוחנים את הירקות שנשארו בסיר עם מעט המים בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל.

9 מוסיפים כל פעם מעט מנוזלי המרק ששמרנו בקערה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה (המרק צריך להיות במרקם קטיפתי - לא סמיך ולא דליל מדי).

בתיאבון!