צילום׃ MarkFGD, Istock
תבשיל מהיר של ארטישוק ירושלמי
מוקפץ במחבת עם חלב קוקוס
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 11/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
30 גרם חמאה
3 כפות שמן תירס
1 שן שום קלופה וקצוצה
1/2 גרם זעפרן
6 י"ח ארטישוק ירושלמי ( 600 גרם)
1/2 פחית של חלב קוקוס
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 קולפים את הארטישוק וחותכים לטבעות בעובי של 1/4 ס"מ חשוב לקלוף ומיד להשתמש שלא ישחיר (שמירה במים תקשה את הארטישוק- לא מומלץ) 2. מחממים מחבת עם חמאה ושמן תירס ומוסיפים את השום. לאחר כ- 20 שניות מוסיפים את הארטישוק ומקפיצים במחבת כ- 5 דקות. 3. מוסיפים חלב קוקוס, מלח, פלפל, וזעפרן ומבשלים על להבה בינונית עוד כ- 10 דקות.