אוכל
צילום׃ אינה קראבצקי

סלט שומר חורפי

מעודן בטעם ולא סיבי במרקם, זהו השומר. בואו לחגוג אותו בסלט צבעוני ומשגע

אינה קראבצקי | mako | פורסם 13/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 פקעות שומר ללא הליבה סיבית, חתוכות לרצועות

חצי ראש כרובית ללא הגבעולים הקשים, חתוך גס

2 תפוזים חתוכים לפילטים (פלחים ללא ציפה)

1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים

15 זיתי טאסוס מגולענים

2 חופנים אפונת שלג חלוטה (שמים במים רותחים לחצי דקה ומעבירים מיד למי קרח)

חצי כוס שמיר, מנוקה מגבעולים

רבע כוס אגוזי לוז קלויים

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח גס ופלפל שחור גרוס

להגשה (לא חובה): גביע יוגורט כבשים משובח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים בקערה.

2 להגשה: יוצרים עיגול מיוגורט במרכז הצלחת, ועליו עורמים את הסלט.