צילום׃ אינה קראבצקי
סלט שומר חורפי
מעודן בטעם ולא סיבי במרקם, זהו השומר. בואו לחגוג אותו בסלט צבעוני ומשגע
אינה קראבצקי | mako
| פורסם 13/05/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 פקעות שומר ללא הליבה סיבית, חתוכות לרצועות
חצי ראש כרובית ללא הגבעולים הקשים, חתוך גס
2 תפוזים חתוכים לפילטים (פלחים ללא ציפה)
1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים
15 זיתי טאסוס מגולענים
2 חופנים אפונת שלג חלוטה (שמים במים רותחים לחצי דקה ומעבירים מיד למי קרח)
חצי כוס שמיר, מנוקה מגבעולים
רבע כוס אגוזי לוז קלויים
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה (לא חובה): גביע יוגורט כבשים משובח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים בקערה.
2 להגשה: יוצרים עיגול מיוגורט במרכז הצלחת, ועליו עורמים את הסלט.