צילום׃ יחסי ציבור
סלט רימונים, עשבי תיבול ובורגול
סלט צבעוני וחגיגי על מצע של בטטה צלויה וטחינה גולמית
מרסיה כצמן | מסעדת bariba
| פורסם 25/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 בטטה ענקית במשקל של כ-700 גרם
4 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כוסות עלי פטרוזיליה
2 כוסות עלי נענע
2 כוסות עלי זעתר
2 כוסות רשאד מופרד לגבעולים הדקים
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
גרעינים מרימון אחד
2 כפות בורגול גס מושרה במים חמים למשך 10 דקות, מסונן ומקורר
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
מלח דק ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-230 מעלות.
2 צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור למשך כשעה, מוציאים, מקררים ומקלפים. מועכים עם מזלג ומניחים בתחתית כל צלחת, מזלפים על הבטטה את הטחינה הגולמית.
3 מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה עם הרימונים והבורגול ומתבלים במיץ לימון, דבש, מלח, פלפל ושמן זית.
4 מעבירים את העשבים לצלחות ומסדרים על גבי הבטטה והטחינה.