אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט רימונים, עשבי תיבול ובורגול

סלט צבעוני וחגיגי על מצע של בטטה צלויה וטחינה גולמית

מרסיה כצמן | מסעדת bariba | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בטטה ענקית במשקל של כ-700 גרם
4 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כוסות עלי פטרוזיליה
2 כוסות עלי נענע
2 כוסות עלי זעתר
2 כוסות רשאד מופרד לגבעולים הדקים
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
גרעינים מרימון אחד
2 כפות בורגול גס מושרה במים חמים למשך 10 דקות, מסונן ומקורר
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
מלח דק ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות.

2 צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור למשך כשעה, מוציאים, מקררים ומקלפים. מועכים עם מזלג ומניחים בתחתית כל צלחת, מזלפים על הבטטה את הטחינה הגולמית.

3 מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה עם הרימונים והבורגול ומתבלים במיץ לימון, דבש, מלח, פלפל ושמן זית.

4 מעבירים את העשבים לצלחות ומסדרים על גבי הבטטה והטחינה.