אוכל

חצילים קלויים בסירופ רימונים

גרסה מתקתקה לירק האהוב

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 16/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-5 חצילים עגולים יפים וקלים
3-4 כפות סירופ רימונים
3 כפות דבש
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-1-2 לימונים בשלים גדולים
5 שיני שום כתושות
1 כוס אגוזי מלך קלויים ושבורים
חופן עלי בזיליקום טריים
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לפרוסות עבות. אם יש בהם גרעינים, ממליחים ומשהים כחצי שעה במסננת. שוטפים ומייבשים בין מגבות נייר. 2. מברישים את הפרוסות בשמן זית וצולים בתנור חם מאוד על רשת, או בגריל פחמים, עד שהפרוסות מזהיבות. 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב - מיץ הלימון, סירופ הרימונים, השום הכתוש והדבש. שופכים את הרוטב מעל החצילים מיד כשמוציאים אותם מהצלייה. 4. מפזרים למעלה את אגוזי המלך והבזיליקום, וטועמים. אם צריך להוסיף מעט מלח, בוזקים בעדינות מלח גס, ומגישים.