תפוחי אדמה בדבש וצ'ילי
דרך שונה להכנת תפוחי אדמה. ללקק את אצבעות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים או חתוכים לאורך
תערובת עוף ולתנור בטעם גריל
מלח
1 כפית שבבי צ'ילי
לרוטב 1 כף שמן זית
2 גבעולים לבנים מבצל ירוק
מספר עלי סלרי קצוצים
2 שיני שום קצוצים
3 כפיות שומשום
3 כפות דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חופן פטרוזיליה / בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 220 מעלות.
להכנת הרוטב
לצקת למחבת שמן. לחמם ולהוסיף שום, בצל ועלי סלרי. לערבב-לטגן כדקה. להוריד מהאש. להוסיף דבש, רוטב סויה ורוטב צ'ילי.
בקערה מערבבים את תערובת עוף ולתנור עם מלח ושבבי צ'ילי.
להכניס את תפוחי האדמה לקערה ולכסות היטב את תפוחי האדמה בתערובת.
להעביר את תפוחי האדמה לתבנית פיירקס, לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לכ 30 דקות.
להסיר את האלומיניום ולהמשיך לאפות עד רך.להניח את תפוחי האדמה המוכנים על צלחת הגשה או להשאיר בתבנית, לשפוך מעל את הרוטב ולזרות למעלה שומשום ופטרוזיליה או בצל ירוק.
***לקיצור זמן .האפיה ניתן לבשל את תפוחי האדמה כ 20 דקות ולהמשיך לפי ההוראות
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5275296