סלט מרענן של חומוס, חסה, סלרי ופלפל חריף
יש שילובים שמפתיעים אותנו בהתחלה (סלרי עם חומוס?) אבל אחרי שאנחנו מנסים פתאום כל החתיכות נופלות למקום, יש לנו סלט טעים, קיצי, מזין וצבעוני בצלחת, ואנחנו מתמלאים שלווה. ואתם - פשוט תסמכו עלינו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גדול ספרדי, קטן בולגרי, הדס מקומי... המון זנים יש לו לגרגר היפהפה הזה. כשהוא מגיע לשוק בתרמילים ירוקים, אני ממהרת לקלות בתנור, להמליח ולנשנש. כשהוא יבש אני מתענגת להשרות אותו במים למשך הלילה ולמצוא בבוקר את הגרגרים התפוחים במלוא יופיים מלא הקימורים. לא פעם אסנן ואקפיא אחרי השרייה כדי שיהיו לי גרגרים מוכנים לבישול. אם אתם מתכוונים להכין ממנו ממרח, מומלץ להשתמש בזן הקטן – הדס או בולגרי ולהשרות עם מעט אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה. לא משנה איזה זן בחרתם שיטת הבישול היא אחת: הרבה מי ברז בסיר, הרתחה טובה – קיפוי הקצף, החלשת הלהבה ובישול עדין עד שהגרגר מתרכך. ורק אז להוסיף מלח!
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (ראו הקדמה למתכון)
1 ראש חסה ערבית, שטופה ויבשה (או 2 ראשי חסה סלנובה צבעונית)
1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
4 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
לרוטב:
4 כפות לימון כבוש, קצוץ
4 כפות מיץ לימון טרי
½ כוס שמן זית
½ שן שום, כתושה
½ פלפל חריף אדום, פרוס דק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. סוגרים היטב עם מכסה ומנערים לרוטב אחיד.
2 קורעים את עלי החסה לתוך קערה, מוסיפים את הירקות וגרגרי החומוס ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.
>> בשבוע שעבר הכנו לביבות קינואה וחצילים שהיו הצלחה
>> הטרנד החדש? השוק הפליאוליתי מתמקם בתל אביב
לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן וספרו לחברים