אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט קוסקוס מלא ופירות יבשים

קוסקוס מחיטה מלאה, משמשים, חמוציות ועלי נענע רעננים בסלט חגיגי ועשיר בטעמים

גיא פרץ | קוסקוס מזון | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
6 תאנים מיובשות
6 מישמש מיובש
2 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולי בצל ירוק
1 כף עלי נענע קצוצים
1 כף גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מלימון אחד
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

1 שמים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

2 את הפירות המיובשים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים את יתר החומרים.

3 משהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.