אוכל
צילום׃ iStock

סלט פטריות מוקפץ

מתכון סודי של מסעדת צבעים בקפה

| rest | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסלט

200 גרם פטריות

1 כף חמאה

חופן נבטים עבים

8 עגבניות שרי

1/2 ראש חסה ערבית

1/2 ראש חסה צבעונית

60 גרם אגוזי מלך

1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות

לויניגרט

1/3 כוס חומץ בן יין

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן סויה

1 כף חרדל,

1/2 כפית שום כתוש

2 כפיות שטוחות של דבש

מעט עלי נענע

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב פסטו

1/2 כוס עלי בזיליקום טריים

30 גרם צנובר

4 כפות שמן זית

30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

2 שיני שום

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 ראשית מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום, השום הגבינה ושמן הזית, לכדי מחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים, טוחנים במשך דקה נוספת ומעבירים לצנצנת.

2 מכינים את סלט הפטריות: במחבת רחבה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את הנבטים, עגבניות השרי ורוטב הפסטו, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.

3 משקשקים את חומרי הויניגרט בצנצנת עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.

4 מניחים בקערה נפרדת את העלים ואגוזי המלך יוצקים מעליהם מהויניגרט (אם לא רוצים אין צורך להשתמש ברוטב כולו- היתרה יכולה להישמר במקרר כשבוע).

5 מעבירים את העלים למרכזה של צלחת הגשה שטוחה ורחבה, מעל העלים מניחים את תערובת הפטריות והפסטו ומסביב לעלים מפזרים את קוביות העגבנייה.