סלט פטריות מוקפץ
מתכון סודי של מסעדת צבעים בקפה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לסלט
200 גרם פטריות
1 כף חמאה
חופן נבטים עבים
8 עגבניות שרי
1/2 ראש חסה ערבית
1/2 ראש חסה צבעונית
60 גרם אגוזי מלך
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות
לויניגרט
1/3 כוס חומץ בן יין
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן סויה
1 כף חרדל,
1/2 כפית שום כתוש
2 כפיות שטוחות של דבש
מעט עלי נענע
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב פסטו
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
30 גרם צנובר
4 כפות שמן זית
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 ראשית מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום, השום הגבינה ושמן הזית, לכדי מחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים, טוחנים במשך דקה נוספת ומעבירים לצנצנת.
2 מכינים את סלט הפטריות: במחבת רחבה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את הנבטים, עגבניות השרי ורוטב הפסטו, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.
3 משקשקים את חומרי הויניגרט בצנצנת עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
4 מניחים בקערה נפרדת את העלים ואגוזי המלך יוצקים מעליהם מהויניגרט (אם לא רוצים אין צורך להשתמש ברוטב כולו- היתרה יכולה להישמר במקרר כשבוע).
5 מעבירים את העלים למרכזה של צלחת הגשה שטוחה ורחבה, מעל העלים מניחים את תערובת הפטריות והפסטו ומסביב לעלים מפזרים את קוביות העגבנייה.