צילום׃ Stephan Hoerold, Istock
סלט תאנים וגבינת צאן
סלט של אהרוני בליווי תאנים מוקרמות
ישראל אהרוני | גלריית המומחים
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
צרור עלי רוקט קטנים וטריים
2 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
כ 10 עלי בזיליקום
12 תאנים בשלות חצויות לאורכן
150 גר' גבינת צאן "סנט מור" או רוקפור
100 גר' אגוזי מלך
מעט גרעיני רימון
לרוטב
3\1 כוס שמן זית
2\1 1 כפות חומץ בלסמי
2\1 1 כפות מיץ לימון
2\1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור טרי טחון
אופן ההכנה:
שמים את התאנים בתבנית התנור עם הצד החתוך כלפי מעלה. מניחים על כל מחצית תאנה פרוסת גבינת צאן או גוש קטן של רוקפור. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מפלפלים קלות ומכניסים לגריל חם למספר דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט. מוציאים מהתנור. בינתיים מערבבים את הסלט בקערה גדולה. את חומרי הרוטב מערבבים בקערית נפרדת ויוצקים מעט רוטב על הסלט. מניחים את התאנים סביב הסלט, מפזרים אגוזי מלך ויהלומי רימון (גרעינים) ומגישים. בתאבון.