אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט העגבניות הכי טעים בארץ

לא מעט שנים חלפו מאז טעמנו את הסלט הזה לראשונה, אי אז בגלגולה הראשון של מסעדת הרברט סמואל בתל אביב, והיום אנחנו עדיין מכורים. סלט מושלם שבמושלמים, טרי וצלוי וחמוץ ומתוק ומלוח, בדיוק כמו שצריך להיות

יונתן רושפלד | יחסי ציבור | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 162 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

150 גרם עגבניות שרי חצויות

150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות

150 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות

150 גרם עגבניות מיני טייגר חצויות

6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים

10 זיתי מרמרה ו-10 זיתי סנטה מגולענים

6 צנוניות פרוסות דק

חצי פלפל צ’ילי ירוק, פרוס לטבעות

חצי בצל סגול, פרוס לטבעות

6 כפות בצל ירוק פרוס

10 עלי בזיליקום, קרועים

2 כפות אורגנו טרי

לצלייה:

3 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי מסוגים שונים

לתיבול:

שמן זית

מיץ לימון טרי

מלח

להגשה:

3 כפות עגבנייה טרייה מגוררת

90 גרם גבינת כבשים טורקית

3 כפיות זעתר יבש טחון

3 חלמוני ביצה מבושלים

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.

2 צולים את עגבניות התמר ועגבניות השרי בתנור בחום מקסימלי במשך 8 דקות.

3 מניחים את העגבנייה המגוררת בתחתית קערה. עורמים עליה את הסלט, ומעליו את העגבניות הצלויות. מתבלים את גבינת הכבשים בזעתר ומפוררים מעל הסלט. מעליה מפוררים את החלמונים המבושלים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.