אנטיפסטי בתנור עם קרוטוני גבינה
מתכון למנה צבעונית עם תוספת קריספית מפנקת. קל ופשוט להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 סלקים
3 גזרים
חצי כרוב לבן
חצי כרוב אדום
1 בצל יבש
3 שיני שום טרי
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
פלפל ומלח
להגשה:
5-6 פרוסות לחם שחור
גבינה צפתית
אופן ההכנה:
1 מקלפים וקוצצים את הסלק והגזרים לקוביות גדולות ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים כ-20 דקות עד שהסלק מתחיל להתרכך.
2 חותכים את הכרובים לרצועות ואת הבצל ושיני השום פורסים לעיגולים. מכניסים לקערה.
3 מוסיפים את הגזר, הסלק והפטרוזיליה הקצוצה לקערה. מוזגים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות.
5 מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהירקות מקבלים גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.
6 מכניסים את הלחם השחור לטוסטר, מוזגים מעט שמן זית ומגרדים גבינה צפתית מעל. סוגרים את הטוסטר ומחכים כ-10 עד 15 דקות עד שהלחם מקבל קריספיות. חותכים לקוביות גדולות ומפזרים מעל האנטיפסטי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!