אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות תרד עם גבינה ופטריות

שוקלים לעבור לצמחונות אחרי יום העצמאות? הנה המנה שתעזור לכם להתחיל. ארוחה צמחונית זריזה וטעימה - חצי שעה כולל הכל, ויש לכם את זה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 14/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 בצלים, קצוצים דק

10 פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק

כף שמן זית, לטיגון

3 כוסות עלי תרד

100 גרם גבינה בולגרית

1 ביצה

כפית שטוחה מלח

פלפל שחור

כף גדושה אבקת מרק פטריות

3 כפות קמח תופח

שמן לטיגון או ספריי שמן לאפייה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל והפטריות בשמן זית כ-5 דקות, מצננים ומסננים מנוזלים.

2 במקביל מאדים את התרד בסיר עד שנפחו מצטמק מאוד, מסננים וקוצצים.

3 מפוררים את הגבינה הבולגרית לתוך קערה ומערבבים היטב עם הביצה, המלח, הפלפל ואבקת המרק. מוסיפים את התרד, הבצל והפטריות המטוגנים ואת הקמח התופח ומערבבים לתערובת אחידה.

4 מחממים שמן קנולה במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הלביבות: מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מרססים בספריי שמן ואופים כ-20 דקות ב-200 מעלות, עד שהן משחימות.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> הנה שיפודי פרגית ביתיים ברוטב טריאקי

>> והנה מעקודה מרוקאית אמיתית!