לביבות תרד עם גבינה ופטריות
שוקלים לעבור לצמחונות אחרי יום העצמאות? הנה המנה שתעזור לכם להתחיל. ארוחה צמחונית זריזה וטעימה - חצי שעה כולל הכל, ויש לכם את זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 בצלים, קצוצים דק
10 פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק
כף שמן זית, לטיגון
3 כוסות עלי תרד
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור
כף גדושה אבקת מרק פטריות
3 כפות קמח תופח
שמן לטיגון או ספריי שמן לאפייה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל והפטריות בשמן זית כ-5 דקות, מצננים ומסננים מנוזלים.
2 במקביל מאדים את התרד בסיר עד שנפחו מצטמק מאוד, מסננים וקוצצים.
3 מפוררים את הגבינה הבולגרית לתוך קערה ומערבבים היטב עם הביצה, המלח, הפלפל ואבקת המרק. מוסיפים את התרד, הבצל והפטריות המטוגנים ואת הקמח התופח ומערבבים לתערובת אחידה.
4 מחממים שמן קנולה במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הלביבות: מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מרססים בספריי שמן ואופים כ-20 דקות ב-200 מעלות, עד שהן משחימות.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל