צילום׃ דניאל לילה, מסעדת זוזוברה
סלט סום טאם
סלט פפאיה, גזר ובוטנים במיץ ליים וצ'ילי
אבי קונפורטי | מסעדת זוזוברה
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 פפאיה אורגנית ירוקה, מקולפת, נקייה מתוכן וחתוכה לרצועות דקיקות
2 גזרים מקולפים, חתוכים לרצועות דקיקות
1/2 אצבע ג'ינג'ר טרי , מקולף חתוך לרצועות דקיקות ( ג'וליאן )
1/2 צ'ילי אדום ובשל , נקי מגרעינים וקצוץ
4 שיני שום קצוצים
4 כפות דבש דקלים
6 כפות מיץ ליים טרי ( או לימון )
4 כפות נמפלה (fish sauce)
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים גס – נענע, כוסברה, מנטה, בזיל סגול וכדומה
4 כפות בוטנים מקולפים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 בעלי ומכתש מכים השום והצ'ילי היטב2. מוסיפים את הפפאיה ומכים היטב3. מוסיפים גזר, ג'ינג'ר ושאר המרכיבים למעט הבוטנים ומערבבים היטב.4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים הבוטנים מעל ומגישים.