צילום׃ יחסי ציבור
לביבות כרישה ודלעת
לביבות מיוחדות לכבוד חג החנוכה: עם כרישה ודלעת במקום תפוחי אדמה ורוטב יוגורט קארי
| טיב טעם
| פורסם 18/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
1 ק"ג דלעת מקולפת ומגוררת על פומפייה
4 כרישות לא גדולות, קצוצות דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 ענפי טרגון קצוצים דק
300 גרם פנקו יפני – פרורי לחם
6 ביצים שלמות
מלח ים
פלפל שחור גרוס עדין
לרוטב יוגורט קארי
1 ליטר יוגורט עיזים
2 כפות אבקת קארי צהוב או כף מחית קארי ירוק
מלח ים
צרור כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הלביבות עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך חצי שעה עד שעה.
2 מכינים לביבות קטנות ומעוגלות, ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבות במשך דקה קלה עד לקבלת גוון זהוב.
4 להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים לקירור למשך כשעה.
5 מניחים כמה לביבות על צלחת מרכזית, מניחים לידן כמה עלי כרוב אדום – לצבע, וצלוחית רוטב קארי לטבילה בצד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!