אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לביבות כרישה ודלעת

לביבות מיוחדות לכבוד חג החנוכה: עם כרישה ודלעת במקום תפוחי אדמה ורוטב יוגורט קארי

| טיב טעם | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 ק"ג דלעת מקולפת ומגוררת על פומפייה

4 כרישות לא גדולות, קצוצות דק

4 שיני שום קצוצות דק

2 ענפי טרגון קצוצים דק

300 גרם פנקו יפני – פרורי לחם

6 ביצים שלמות

מלח ים

פלפל שחור גרוס עדין

לרוטב יוגורט קארי

1 ליטר יוגורט עיזים

2 כפות אבקת קארי צהוב או כף מחית קארי ירוק

מלח ים

צרור כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הלביבות עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך חצי שעה עד שעה.

2 מכינים לביבות קטנות ומעוגלות, ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבות במשך דקה קלה עד לקבלת גוון זהוב.

4 להכנת הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים לקירור למשך כשעה.

5 מניחים כמה לביבות על צלחת מרכזית, מניחים לידן כמה עלי כרוב אדום – לצבע, וצלוחית רוטב קארי לטבילה בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות

>> בואו לראות את ספיישל המטוגנים של נבחרת מאסטר שף