אוכל
צילום׃ istockphoto

רביולי ירקות במילוי גבינות

ריבועי ירקות במילוי גבינות ויוגורט - מנה בריאה, קייצית ומרעננת

אייל שני | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 24/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 עגבניה בשלה
1 בייבי קישוא
1 בייבי פלפל אדום
1 בייבי פלפל צהוב
2 כפות גבינה 9% (80 גרם)
1 כף יוגורט טבעי 3%
1 כף שמן זית
מלח
1 ענף מרווה
1 ענף תימין

אופן ההכנה:

1 להכנת הירקות: בתנור חם מאוד, במצב גריל, שורפים את הפלפל הצהוב והאדום מכל צידיהם, מקלפים ומפלטים את בשר הפילפלים. במידה והפלפל גדול, חותכים את בשרו לשני ריבועים מדויקים בגודל 3/3 סמ'. במידה ומדובר בגמבה או פילפל זעיר, משאירים אותו בשלמותו. משאריות בשר הפלפל חותכים פסים אורכיים בעובי של כשלושה מ"מ.

2 קולפים את קליפתו העליונה, הירוקה של הקישוא, לכל אורכה, בעובי של 1 מ"מ, כך שנוצר 'דף' של קליפת קישוא (מגולגלת כמו צינור). מרתיחים מים עם מלח ים וחולטים את 'גלילי' קליפת הקישוא למשך כארבע דקות. מסננים, מעבירים למי קרח לשתי דקות ומניחים על נייר סופג. חותכים מ'דף' הקישוא, שני ריבועים מדויקים בגודל של 3/3 ס'מ.

3 קולפים את קליפת העגבניה ואחר כך (בעזרת סכין חדה), מפלטים את בשר העגבניה, כך שנוצר 'פילה בשר עגבניה' ו'כדור' של זרעי עגבניות חפונות בין צלעות העגבניה שהוסר מהן הבשר. חוצים את כדור הזרעים לאורכו. וחותכים מבשר העגבנייה 2 ריבועים מדויקים בגודל של 3/3 ס"מ.

4 להרכבת המנה: על משטח עבודה מניחים ריבוע מכל אחד מן הירקות, ובעזרת כפית מניחים תלולית של גבינה 9% טרה, זורים מעט מלח ים. מכסים כל ריבוע ירק שעליו התלולית עם ריבוע הירק הזהה שנותר, מהדקים את קצוות הירקות אחד לשני כך שנוצרת צורת רביולי.

5 בעזרת מרית מעבירים את ה'רביולי' לצלחת, ומעמידים אותם אחד ליד השני בצורה של ריבוע שווה צלעות המורכב מארבעה ריבועים קטנים שווי צלעות.

6 מגדרים את המרובע הגדול ב'גדרות' פסי הפלפלים החתוכים. ותוחמים כל ריבוע קטן פנימי (כל רביולי) בגדר פלפלים. (תהליך זה מתבצע ע"י כך שיוצרים גדר פנימית בנקודת ההשקה של כל רביולי למשנהו, ע"י שתי 'גדרות' מוצלבות.

7 לצד ריבוע הרביולי הגדול שופכים כף אחת של יוגורט טרה 9%, נוצרת 'שלולית' יוגורט שעליה מניחים את חצי כדור הזרעים. זורים על הכל מעט גבישי מלח ים, מניחים את ענף התימין ומזליפים מעט שמן זית.