צילום׃ עודד קרני
לביבות סלק, מוצרלה ונענע
צבעוני, מרענן וטעים
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako
| פורסם 25/12/08
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם סלק
75 גרם מוצרלה בופאלו (חצי חבילה)
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן נענע קצוצה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 קולפים את הסלק, מגררים אותו גס ומניחים במסננת ל 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק שיוצא).
3 לתוך קערה בינונית מגררים את המוצרלה, מוסיפים את הביצים, את הסלק ואת יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ – 12-15 דקות.