אוכל
צילום׃ עודד קרני

לביבות סלק, מוצרלה ונענע

צבעוני, מרענן וטעים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako | פורסם 25/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם סלק

75 גרם מוצרלה בופאלו (חצי חבילה)

2 ביצים (עדיף אורגניות)

1/2 כוס קמח מלא מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 בצל סגול קטן קצוץ

חופן נענע קצוצה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 קולפים את הסלק, מגררים אותו גס ומניחים במסננת ל 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק שיוצא).

3 לתוך קערה בינונית מגררים את המוצרלה, מוסיפים את הביצים, את הסלק ואת יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ – 12-15 דקות.

 

>> לכל מתכוני הלביבות