צילום׃ ג'ון סל, יחסי ציבור
מאפה בטטות ופקאנים
במיוחד לכבוד ט"ו בשבט, בטטות אפויות עם אגוזי פקאן, בגוונים מתוקים של וניל וקינמון
| מקורמיק
| פורסם 10/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1 קילו בטטות
½ כוס פקאנים קצוצים
4 כפות חמאה
¼ כוס קמח
½ כוס סוכר חום
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל טהור
1 כפית קינמון טחון
2 כוסות מרשמלו קטנים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2. מערבבים בקערה גדולה ¼ כוס סוכר חום, מיץ תפוזים, תמצית וניל טהור וקינמון. 3. מוסיפים את הבטטות ומערבבים היטב. 4. מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מעל הבטטות 2 כפות חמאה, מכסים את התערובת ואופים למשך 45 דקות או עד שהבטטות מתרככות. 5. בינתיים, מערבבים קמח, ¼ כוס סוכר חום, ½ כפית קינמון, 2 כפות חמאה, פקאנים ומרשמלו. 6. מוציאים את הבטטות מן התנור ומכסים אותן בתערובת. מפזרים מעל הכל מעט מרשמלו ומחזירים לתנור למשך 7-10 דקות או עד שהבטטות רכות והמרשמלו מעט חום.