סלט תפוחי אדמה עשיר
מתכון משודרג לסלט מעולה שהולך עם הכל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול) חתוכים לקוביות 2X2ס"מ.
1/3כוס שמן
1/4כוס חומץ תפוחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
11/4כוסות מיונז
1/4כוס מי מלפפונים חמוצים
3כפות חרדל דיזון גרגירים
6ביצים קשות חתוכות לקוביות
11/2כוסות בצל ירוק חתוך דק
1 כוס סלרי חתוך דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10 דקות. מניחים בצד.
2 בקערה גדולה מערבבים שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה.
3 בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי מלפפונים וחרדל. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה.
4 מערבבים קלות, ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
5 מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר ל-3 שעות לפחות.