אוכל
צילום׃ getty images

סלט תפוחי אדמה עשיר

מתכון משודרג לסלט מעולה שהולך עם הכל

| מגדלי חבל הבשור | פורסם 29/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול) חתוכים לקוביות 2X2ס"מ.
1/3כוס שמן
1/4כוס חומץ תפוחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
11/4כוסות מיונז
1/4כוס מי מלפפונים חמוצים
3כפות חרדל דיזון גרגירים
6ביצים קשות חתוכות לקוביות
11/2כוסות בצל ירוק חתוך דק
1 כוס סלרי חתוך דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10 דקות. מניחים בצד.

2 בקערה גדולה מערבבים שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה.

3 בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי מלפפונים וחרדל. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה.

4 מערבבים קלות, ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.

5 מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר ל-3 שעות לפחות.