אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

ארטישוק בשמן זית

מנת פתיחה מעודנת ואלגנטית לארוחת החג - טעימה חמה או קרה ופשוטה להכנה

יואב בלימן | עץ הזית | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/4 שמן זית ארומתי מודגש
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור תימין
מיץ לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית, 2 שיני שום, כ-10 תחתיות ארטישוק חצויות וצרור תימין. 

2 לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם. 

3 מוסיפים למחבת כ-2 כוסות מים ומבשלים כ-40 דקות. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית, מלח ופלפל.