צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
ארטישוק בשמן זית
מנת פתיחה מעודנת ואלגנטית לארוחת החג - טעימה חמה או קרה ופשוטה להכנה
יואב בלימן | עץ הזית
| פורסם 18/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1/4 שמן זית ארומתי מודגש
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור תימין
מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית, 2 שיני שום, כ-10 תחתיות ארטישוק חצויות וצרור תימין.
2 לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3 מוסיפים למחבת כ-2 כוסות מים ומבשלים כ-40 דקות. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית, מלח ופלפל.