אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט סונומונו

סלט מלפפונים ואצות וואקמה

מלאני ברקוביץ | null | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 מלפפון קטן
1 כוס אצות וואקמה (מרוככות ע"י השריה במים קרים ומסוננות)
4 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר
½ כפית מלח

אופן ההכנה:

חותכים את אצות הוואקמה לפרוסות באורך כ-4 ס"מ. פורסים את המלפפון לעיגולים דקים. מפזרים מלח על פרוסות המלפפון, מניחים בצד כ-20 דקות וסוחטים את הנוזלים. בקערה מערבבים את פרוסות המלפפון ואצות הוואקמה. בקערה נפרדת מערבבים את חומץ האורז והסוכר ומוזגים על תערובת המלפפון והוואקמה. מגישים מיד.